Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Rövidnadrágért sztrájkolnak a francia sofőrök

2003.08.14. 15:58
Egynapos sztrájkot terveznek francia buszsofőrök, hogy a nyári hőségben joguk legyen rövidnadrágban és napszemüvegben vezetni. A tulajdonos nem ért egyet az elképzeléssel.
Sztrájkkal fenyegetnek a francia buszsofőrök, hogy joguk legyen rövidnadrágban és napszemüvegben vezetni a nyári kánikula alatt - jelenti az Ananova. Franciaország keleti részén egynapos munkafelfüggesztést terveznek a buszvezetők a jobb munkakörülményekért.

Guy Severin szakszervezeti tag közölte: "Elviselhetetlenné váltak a körülmények, a busz belsejében a hőmérséklet elérheti akár a 48 fokot is."

"Nem könnyű megegyezni a nadrág hosszáról"

A könnyedebb ruhák viselésének joga mellett a szakszervezet azért is küzd, hogy a társaság (a CTB) légkondicionálókat szereljen a járművekbe.

"Nem helyeseljük a sztrájkot, nem olyan könnyű megegyezni a nadrág vagy zokni hosszáról" - reagált Daniel Fourre, a CTB személyzeti főnöke. Ennek ellenére engedélyezték a sofőröknek, hogy a hőség alatt nyitott ajtókkal vezessenek. Ezen kívül kulacsokat osztottak szét közöttük, amit a végállomásokon tölthetnek fel hideg itallal.