Alfréd
-3 °C
3 °C

Elhagyott mágnásfeleségek pártja

2001.08.10. 08:40
Egy orosz iparmágnás volt felesége pártot alakítana, hogy az üzletemberek exnejeinek érdekeit hatékonyan képviselhesse. A mozgalom elsősorban a válóperek kimenetelén szeretne változtatni - közölte a Financial Times.
Elena Mordasova, Alexej Mordasov iparmágnás felesége a Moszkovszkij Komszomolec című lapban felhívást tett közzé, melyben felszólítja a gazdag orosz üzletemberek exfeleségeit, hogy érdekeik védelmére alakítsanak egyesületet, sőt politikai pártot.

Guzinszkij és Berezovszkij sincs biztonságban?

Mordasova, az észak-oroszországi Seversztal acélművek vezetőjének volt felesége arról panaszkodik, hogy férje céljaiért feláldozta karrierjét, de miután az sikeres lett, Mordasov fiatalabb nők társaságát kezdte keresni, majd elvált. A cikkíró szerint sokan járnak hasonló cipőben, többek között Borisz Berezovszkij, Vlagyimir Guzinszkij és Roman Abramovics exneje.

Busás tartásdíjat követelnek

Mordasova az új mozgalommal elsősorban azt szeretné elérni, hogy a válóperek számukra kevésbé előnytelenül végződjenek. A jelenleg hatályos törvényt 1995-ben fogadta el a törvényhozás, és ez elvileg biztosítja a javak egyenlő elosztását, illetve a továbbiakban fizetendő tartásdíjat, de a gyakorlatban a feleségek mégis rendszeresen rosszul járnak. Alexander Barannyikov, a parlament nő-, ifjúság-, és családügyi bizottságának elnöke szerint a nők nem ismerik eléggé jogaikat, a jogalkalmazok pedig a törvényt.