Kamu volt az elektromos fogyasztó öv

2002.05.09. 11:54
A magyar lakosság jelentős hányadát is kétségbe ejtheti az az amerikai hír, mely szerint hivatalosan kimondták: az elektromos fogyasztó-hasizomnövelő övek nem működnek. Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Felügyeletének elnöke az Index gazdasági rovatától életműdíjat kapott következő nyilatkozatáért: "Az egyetlen nyerő kombináció az, ha változtat az étrendjén és edzeni kezd."
Az Index riporterének társadalmi integrációját kis híján vakvágányra futtatta, amikor nem sokkal korábban megismert barátnőjének egyik középkorú hölgyrokona vadul rezgő elektronikus övet viselve nyitott ajtót. A riporter végül elkerülte az adekvát csapdákat és sikeresen beépült a családba, a pocakot a test mozgatása nélkül is leapasztó majd nyolc osztatú izomtáblává alakító eszköz viszont kikerülhet a kereskedelmi forgalomból is.

Mégsem szobrász

Az amerikai Kereskedelmi Felügyelet ugyanis bejelentette, hogy pereket indított három rezgősöv-gyártó ( az AB Energizer, az AbTronic és a Fast Abs előállítója) ellen, mivel azok hamisan híresztelték, hogy termékük eltünteti a zsírréteget, szoborszerű hasizmot farag és helyettesíti az előbbieket megcélzó hagyományos eljárásokat úgymint felülés.

Muris megmondta

A Felügyelet ugyanakkor nem maradt a száraz esetismertetésnél és általános érvényű tanulságot vont le: nincs bűvös recept ahhoz, hogy az ember lefogyjon és izmosodjon. A rokonszenves nevű Timothy Muris felügyeleti elnök pedig közleményben tárta a világ elé a bevezetőben már idézett mondatot az étrendről és az edzésről.

Félrevezető ipar

A hivatal ezen felül azt is felrója az övek gyártóinak, hogy félrevezető módon állították, az eszközök használata bárki számára biztonságos. A szakmai sajtóból ugyanis az derül ki, hogy az elektronikus izomstimuláló eszközöket nem használhatják a szívritmusszabályzót viselők, illetve a gyulladástól vagy rákbetegségtől szenvedők

Doktorok és agarak

A gyártók a 40 és 120 dollár közötti áron kínált öveket kábeltévés reklámműsorokban ajánlgatták, amelyekben agárszerű, 3D-s hasizommal rendelkező modellek és szakértők is szerepeltek.

Honlapjának tanúsága szerint a magyar Tv-shop már nem árul elektronikus fogyasztó övet. Egyik kedvenc helyünk, a Nők Lapja Café fóruma is arról árulkodik, hogy az öv működését homály fedi. Pollenka ugyanis a következő kérdést tette fel:

"Sziasztok lányok! Én is kiváncsi lennék erre a herkentyűre. Van köztetek olyan aki már régebb óta használja és bejött neki? Kiváncsi lennék például, hogy mi van akkor ha lemerül benne az elem. Lehet azt pótolni? Minden testrészen hat?
Előre is köszi: Pollenka"  • Hírek
  • Hírek