Géza
-11 °C
-4 °C

Pórul járt hitelezői tartják életben a Parmalatot

2004.02.06. 11:48
Összesen 150 millió eurós támogatást kap bankoktól a Parmalat tejipari óriás. Az összeg a termelés folytatásához kell.
Tizenkét bank összesen 150 millió eurós pénzinjekciót hagyott jóvá a csődvédelem alatt álló olasz Parmalat tejipari vállalat számára. A cég a jövő héten juthat hozzá a pénzhez. A pénzügyi támogatók sorában van számos nagybank a Parmalat korábbi hitelezői közül, így a Capitalia, a BNL és a Banca Intesa. Az összeg ahhoz szükséges, hogy a Parmalatnál folytatható legyen a termelés.

Szanálási terv

Péntekre tervez találkozót a Parmalat csődgondnoka, Enrico Bondi, a kormány és a szakszervezetek, hogy a cég pénzügyi helyzetéről tárgyaljanak. Bondi február végéig terjeszti elő szanálási tervét. Nyomozati források szerint a december 27-től vizsgálati fogságban levő Calisto Tanzi volt cégvezetőt a napokban a milánói San Vittore fogdából Parmába helyezik át. A pármai államügyészek, akik milánói kollégáikkal együtt nyomoznak a Parmalat-ügyben, újra ki akarják hallgatni. Tanzi azt reméli, hogy a napokban háziőrizetbe kerül.

Eddig 28 személyre terjedt ki a nyomozás, köztük nincsenek politikusok, bár Tanzit továbbra is faggatják politikai kapcsolatairól. Azokat a híreket, amelyek szerint befolyásos bankárokra is kiterjesztették a nyomozást, eddig nem erősítették meg.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft