Szilárda
-4 °C
3 °C

Továbbra is jó üzlet az olcsó repülőjegy

2002.08.06. 11:51
Az olcsó tarifáiról ismert Ryanair az elemzők várakozását jóval felülmúló profitnövekedésről számolt be. A megugró forgalom miatt a légitársaság újabb Boeingeket rendelt.
Az előző három hónapban a légitársaság 39 millió eurós adózás utáni nyereséget ért el, ami 68 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi eredménynél, közölte a BBC. Elemzők 35 százalékos növekedésre számítottak.

Michael O'Leary vezérigazgató ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy az új járatok indításából adódó többletköltségek miatt a közel hetven százalékos növekedés a következő negyedévben valószínűleg nem lesz tartható.

Közel negyven százalékkal több utas

Az előző negyedévben a légitársaság utasainak száma 38 százalékkal nőtt, a jegybevétel 29 százalékkal, 194,3 millió euróra emelkedett. A megugró forgalom miatt a Ryanair újabb három repülőgépet rendelt a Boeingtől.

Már nem a Ryanair a legnagyobb

A Ryanair legnagyobb riválisa, az EasyJet májusban 374 millió fontért megvásárolta a szintén olcsó tarifájú Go-Fly-t. Ezzel az EasyJet lett a legnagyobb európai vállalat ebben a műfajban, maga mögé utasítva az ír Ryanairt. Az EasyJet 276,7 millió fontért új részvényeket is kibocsátott az ügylet finanszírozására. A Go-Fly eredetileg a British Airways vállalkozása volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!