Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Schwarzenegger nem emelne adót

2003.08.21. 15:01
Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzójelölt először számolt be a nyilvánosság előtt gazdasági elképzeléseiről.
A színész közölte, hogy legelőször felkérne egy független könyvvizsgálót, hogy nézze át az állam költségvetését, és jelölje ki a megoldandó problémákat. Schwarzenegger nem emelné az adókat, de csökkentené a kiadásokat - azt azonban nem részletezte, hogy mely területeken költene kevesebbet Kalifornia az ő vezetése alatt.

Egy nappal korábban Cruz Bustamante jelenlegi kormányzóhelyettes ismertette az adórendszer megváltoztatásáról szóló saját tervét, amely szerinte megoldaná az állam pénzügyi gondjait, közölte a BBC. Bustamante az alkohol és cigaretta adóját emelné, de csökkentené a gépkocsik regisztrációs díját.

A részletekről később

Schwarzenegger ezzel szemben közölte: "A kaliforniaiakat épp eleget büntették már, ezért semmilyen adót nem szabad emelni." A jelölt korábban találkozott tanácsadóival (köztük Warren Buffett milliárdossal és George Shultz-cal, a Reagan-kormány külügyminiszterével), majd bejelentette, hogy részleteket csak később közölnek majd.

Schwarzenegger hozzátette: "A kaliforniaiakat nem a konkrét számok érdeklik, hanem az, hogy végre olyan embert lássanak a kormányzói székben, aki valóban tenni akar valamit."