Krisztina
19 °C
25 °C

Schwarzenegger 'vezérnek született'

2003.08.19. 12:16
Miután jól kiröhögték magukat az iraki tájékoztatási miniszteren, Szahaf internetes rajongói Arnold Schwarzeneggert árasztották el szeretetükkel. Az imádat igazán Schwarzenegger vetélytársainak kedvez, a kormányzójelölt nem biztos, hogy élvezi szexista, hataloméhes nyilatkozatainak újrahasznosítását.
"Vezérnek születtem, szeretem, ha emberek milliói néznek fel rám" - idézi Arnold Schwarzeneggert a WeLoveArnold.com weboldal. A honlapot a WeLoveTheIraqiInformationMinister.com-ot létrehozó lelkes csapat hozta össze.

Hozott anyagból

Támadás jobbról
Míg a Kaliforniát jelenleg kormányzó demokraták alig észrevehető kampányt folytatnak - bár kampányfőnökük egyszer már bocsánatkérésre szorult, mert "valós golyókkal" fenyegette meg a Kennedy-családba beházasodott Schwarzeneggert - a filmszínészből lett kormányzójelöltet párttársai hevesen támadják. Schwarzenegger gazdasági főtanácsadója, az egyébként demokrata érzelmű Warren Buffet vasárnap még adóemeléssel kampányolt az állam gazdaságának rendbetétele érdekében, Schwarzenegger hétfőn kénytelen volt szembefordulni vele. Számos konzervatív publicista támadásának hatására ígéretett tett Bush adócsökkentési programjának végrehajtására. A Republikánus pártban jelenleg legerősebb neokonzervatívok túl liberálisnak tartják a fegyvertartást ellenző, abortuszpárti filmszínészt.
A honlap készítői válogatásukban a neves filmszínész összes elszólását csokorba gyűjtötték. "Ahogy a Szahaf honlapon sem, itt sem jelennek meg saját írásaink. Hozott anyagból dolgozunk" - nyilatkozta a Washington Postnak Kieran Mulvaney, a honlap társalapítója.

Bár a honlap készítőinek nincsenek politikai céljaik a webszájttal, az idézett mondatok komoly kellemetlenségeket okozhatnak Schwarzeneggernek. Kalifornia öntudatos asszonyai valószínűleg nem örülnek annak a megjegyzésnek, amit állítólag egy tévéinterjúban tett a kormányzójelölt.

Arnold a szőkékről...

"Ha meglátsz egy jó mellű, jó seggű szőkét, azt gondolod, hogy biztosan hülye. Aztán lehet, hogy összefutsz eggyel, aki legalább olyan okos, amilyen bomba mellei vannak. Ez megrázza az embert" - mondta a nemek közti egyenlőség bajnoka.

...a hatalomról...

Felettébb ellentmondásosak a hatalom természetéről vallott nézetei is. "Mindig is hatalommal rendelkező emberekről álmodtam, diktátorokról, ilyesmiről. Lenyűgöztek azok, akikre évek százain át emlékeztek. Például Jézus, aki évezredeken át megmaradt az emlékezetben" - nyilatkozta egy szerencsétlen pillanatban Schwarzenegger.

...és a kifejezés korlátairól

A filmszínész maga is tisztában lehet korlátaival, ezt két rövid idézet bizonyítja. A környezetvédelmi terveivel kapcsolatos kérdésre csak annyit válaszolt: "Igazán nincs mit aggódniuk". A melegházasságok az utóbbi időben komoly megosztottságot okozó kérdését egy legyintéssel intézte el: "Ebben a pillanatban erről inkább nem beszélnék" - mondta.

A honlap készítői mindenesetre már Schwarzenegger kampányszlogenjét is megalkották: Gyerekpárti, Munkapárti, Reménypárti, Rosszdolog-ellenes.