Krisztina
19 °C
25 °C

Legyen ön is kaliforniai kormányzó!

2003.08.18. 10:14
Karneváli hangulatban folyik a kaliforniai kormányzóválasztási kampány. A jelöltek egy része a Legyen ön is milliomoshoz hasonló showműsorban méri össze erejét. Schwarzenegger nem viccel: a vetélkedőből kimarad, kampányában nem zárja ki az adóemelések lehetőségét sem.
Nem zárta ki az adóemelések esélyét a kaliforniai kormányzói posztra pályázó Arnold Schwarzenegger - írja a Drudgereport. Matt Drudge szabadúszó blogújságíró értesülései szerint az adókérdés a filmszínész kampánystábjának múlt heti tanácskozásán merült fel.

Nem beszél adócsökkentésről

"Nézze, Arnold nem fogja azt mondani, nem mondhatja, hogy nem lesznek új adók" - nyilatkozta Drudgenak egy jól értesült forrás. "Első számú feladatunk az állam gazdaságának rendbetétele, ehhez köztudottan az állami bevételek növelésére van szükség" - tette hozzá.

Busht is kritizálja

A kezdeményezés mögött Warren Buffett tőzsdecápa, az Egyesült Államok második leggazdagabb embere állhat. A filmszínész egyébként demokrata érzelmű, Bush gazdaságpolitikáját gyakran bíráló gazdasági főtanácsadója szerint győzelme esetén Schwarzeneggernek el kellene utasítania a kormányzat adócsökkentési törvényeit, a 13-as előterjesztést.

"Kalifornia súlyos gazdasági problémákkal küzd" - nyilatkozta Buffett a Journal című hetilapnak. Mint mondta, a francia gazdaság méretével megegyező Kalifornia válságának kezelése nélkül nem képzelhető el az Egyesült Államok gazdasági válságának megoldása. "Bármit meg kell tenni, akár a kiadási, akár a bevételi oldalon az egyensúly megteremtése érdekében" - nyilatkozta a tőzsdeguru a hetilapnak.

Vetélkedő

A karneváli hangulatú kormányzóválasztás egyébként újabb extrával szórakoztatja a kaliforniai szavazókat. A nemzet történetében először választási vetélkedő keretében ismerkedhetnek meg a jelöltekkel a polgárok. A Játékcsatorna "Legyen ön is Kalifornia kormányzója" című, vetélkedőkhöz hasonló felépítésű műsorában elsőként a 35 éves Gary Coleman színész és a 22 éves Mary Carey pornósztár küzd meg. Mindketten hivatalos jelöltek az október 7-i kormányzóválasztásokon.