Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Soros: Újabb válság előtt állunk

2008.04.03. 10:19
A mostani a legsúlyosabb pénzpiaci katarzis a nagy világgazdasági válság óta, mondja a tőzsdeguru. És még nincs vége: Soros szerint a mostani megnyugvást még idén újabb válság követi.

Soros György magyar származású milliárdos befektető szerint a mostani pénzügyi válság a legrosszabb a nagy világgazdasági válság óta. Soros arra számít, hogy a piacok rövid időre ugyan megnyugszanak, de még az idén újabb visszaesés fog bekövetkezni.

A Bloombwerg hírügynökségnek nyilatkozó Soros úgy vélekedett, hogy a mostani válságnak jó kifutása volt, amivel a Wall Street-nek a szárnyalására utalt azt követően, hogy a bajba jutott Bear Stearns meg tudott állapodni a JPMorgan Chase-zel. "Ez azonban valószínűleg nem a mélypont volt" – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a tőzsde felfelé ívelése hat héttől három hónapos időszakig tarthat, miközben az amerikai gazdaság a recesszióhoz közel kerül.

Soros a szigorú jövedelmezőségi feltételeknek megfelelő, megbízható tőkeszerkezet kialakítását és azt tartja fontosnak, hogy a bankok tartsák jobban ellenőrzésük alatt és korlátozzák hitelnyújtásaikat az olyan hiteligénylőknek, mint a fedezteti alapok (hedge funds), szigorúbb kamatfeltételek teljesítését, fedezeteket követelve tőlük.