Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Milliók bliccelnek a Star Wars miatt

2005.05.18. 15:55
A Csillagok Háborújának harmadik része miatt világszerte munkavállalók milliói tervezik elbliccelni a csütörtöki munkanapot. Csak az USA-ban 627 millió dollárra becsülik a veszteséget.
A Csillagok Háborúja utolsó részének bemutatójára világszerte sötét napként emlékezhetnek majd a cégek, véli az amerikai Challenger, Gray and Christmas tanácsadó cég.

A cég szakértői szerint csak az USA-ban több millió alkalmazott nézi majd meg a nyilvános vetítések első és második napján A sith-ek bosszúját. A negyed évszázada kezdődött filmeposz zárófilmjének sürgős megtekintésétől az sem fogja eltántorítani őket, hogy a mozi miatt lógniuk kell a munkából.

Készül az igazolás

A tanácsadó cég a fenti becslését a második rész, A klónok támadása bemutatója során szerzett adatokra alapozza. Három évvel ezelőtt ugyanis 9,2 millió rajongó ment az első két napon moziba. A Challenger, Gray und Christmas úgy becsüli, hogy a milliós tömeg fele ehhez nem kérte a munkaadója beleegyezését.

A bliccelők számára, akik bíznak a munkaadójuk illetve tanáraik humorérzékében, a www.geeksquad.com weboldal máris elkészítette a május 19-re szóló, tökéletesen hihető igazolást. Eszerint a dolgozó (iskolás) szabadon választható nyavalya miatt két órára, 13 percre és 11 másodpercre beteget jelent.