Ágnes
-1 °C
2 °C

Non-food Tesco

2005.01.16. 14:52
Ha sikeresnek bizonyul az új üzletág, a Tesco Anglia szerte tervezi élelmiszert nem forgalmazó áruházak nyitását. Azt egyelőre nem tudni, hogy szigetországon kívül is terveznek-e hasonló áruházakat.
Élelmiszert nem árusító, nem szupermarket jellegű nagyáruházak nyitását tervezi a Tesco, a legnagyobb brit élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat. A cég a The Sunday Times értesülése szerint az első "próbaáruházat", amelyben mindenféle fogyasztási cikket, például ruhát, elektromos berendezéseket, CD-t és DVD-t árulnak, néhány hónapon belül megnyitja, és ha a próbálkozás sikeres, az új hálózatot az egész országban elterjeszti.

Tim Mason, a Tesco marketing-igazgatója a vasárnapi brit lapnak megerősítette a tervet, mondván: a lehetőség "túl nagy ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk". A cikkben nem esik szó ugyanakkor arról, hogy a külföldön, többek között Magyarországon is számos szupermarketet üzemeltető cég Nagy-Britannián kívül is tervezi-e élelmiszer-kiskereskedelemmel nem foglalkozó, kizárólag fogyasztási termékeket forgalmazó áruházak nyitását.