Milyen bringaút épült volna a Margit hídon?

2008.11.04. 15:54

Híreink szerint a Margit híd északi járdáján nem egy darab sárga festékcsík segítségével alakítják ki a bicikliutat. (A délin nem lesz kerékpársáv egyáltalán, ahogy azt megírtuk.) A bivikliút burkolata színben tér el a járdától. A kettő közt pedig nem pontosan definiált kis elválasztó izék lesznek. Hogy mi valósul meg valójában, az nyilván akkor fog kiderülni, amikor a hídon átvágják a szalagot, így idemásoljuk a januári megállapodás ide vonatkozó részét.

"A híd északi oldalán egy elválasztott rendszerű kétirányú gyalog-kerékpárút létesül. Az útpályától történő védelmet egy 1.10 m magas védőkorlát fogja szolgálni. A kért szintbeli eltéréssel megvalósítandó kialakítás szerkezeti, rugalmassági és biztonsági szempontból is aggályos, ezért a kerékpárút és a gyalogossáv közti elhatárolást a járdalemezre szerelt, abból kismértékben kiemelkedő, folyamatos, de fenntartási szempontokat kielégítő elválasztó elem biztosítja, a kerékpárút színbeli elkülönítése mellett.

A projekt kapcsán a déli oldalon is létesül egy egyirányú gyalog-kerékpárút. Itt szintén alkalmazásra kerül a fent említett elválasztó szegélyes megoldás."