Megrettenjünk-e, ha már biciklivel álmodunk?

2009.01.09. 21:51

Aki biciklivel álmodik, üljön be gyorsan egy autóba? Ha magömléssel együtt jelentkezik, akkor nem ártana a kíméletlen és határozott szakítás az isteni bringával, más esetben lehet, hogy nem az eltúlzott vonzódás az álomkép oka.

A magyar neten fellelhető megfejtések elég esetlegesnek tűnnek. Kerékpár gyermekálomban jó teljesítmény,t egyébként kényes helyzetet jelent, ezt állítja az egyik, a másik döntő tényező, hogy lefele, vagy felfele kerekezünk vele.

Az angol nyelvű szakirodalom szerint a kerékpáros álom, az összes járművet felvonultatóval együtt, az életen át való utazást szimbolizálja. De mivel a biciklik használata általában korábban kezdődik az ember életében, mint az autóé vagy más közlekedési eszközöké, ezért álomképként a kamaszos tendenciákat is hangsúlyozhatja.

A hivatásos álomfejtők szerint arra is lehet gondolni, hogy az egyensúly hiánya, vagy a kemény munka utáni vágy okolható a jelenségért, vagy az, hogy az álmodónak támogatásra van szüksége.

A jelentéshez – pont úgy mint minden más álomnál - csak úgy lehet közelebb kerülni, ha képek más részletét is értelmezzük. úgyhogy általánosságban nem is mondanék semmit, csak egy gyerekkorom emléket hoznék fel, amikor alvás közben is a sötét bordó Csepel Camping biciklimen kerekeztem. Egy dombra felérve felrátottam a kormányt, és a Camping elemelkedett, átrepült egy egész falut, aztán simán földet ért egy erőteljes faralással. Elképesztő szabaságélmény maradt utána.