Mégsem költik másra a kerékpárút-támogatást

2009.04.09. 13:46

Nyilván hatott a fenyegetés, mert megmásította szándékát a gazdasági minisztérium, és mégis lesz kerékpárút-fejlesztés. Pont akkora, mint amit azelőtt ígértek, hogy bringás szervezetek demonstrációját kiváltva lemondták az egészet.

11,7 milliárd forint értékben írnak ki pályázatot. Ezt csütörtökön Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős államtitkára jelentette be.
 
Két hónappal ezelőtt viszont a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jelentette be, hogy válságkezelésre, munkahelyteremtésre és munkahelyek megtartására fordítják azt a 12 milliárd forintot, amire uniós forrásból 2013-ig lehetett volna pályázni hálózat-fejlesztésre.
 
A Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass tagjai tiltakoztak is a döntés miatt, de a miniszter megnyilatkozásaiból még utána is arra lehetett következtetni, hogy ezen nem nagyon akarnak változtatni.
 
 
A kerékagy közönsége viszont megosztott volt, hogy gazdasági válság idején helyes döntés-e a kerékpárút-építésbe feccölni a pénzt. A 300 kilométer megépítése kicsit javít az építőipar helyzetén, de viszonylag improduktív eredményt hoz létre, ezek voltak az érvek a két oldalon.
 
Most mégis viszont meggondolta magát a tárcavezetés. Lesz bringaösvény jónéhány falu és város határában.