Mintha Európában lennénk

2009.06.10. 13:33

Néhány hete egyértelmű jelei vannak, hogy valami készül a XIII. kerületi Gogol utcában, a napokban azonban a végső fázisba került az új bicikliút, illetve biciklisáv kialakítása. A Lehel tér és a felső rakparton futó bicikliút között készült most el egy összességében igazán használható útszakasz.

 

SL271913

 

Kötözködni azért fogunk egy kicsit, és persze az autósokat hibáztatjuk, de mindezt nem rossz szándékkal. Inkább a figyelmet szeretnénk felhívni arra, amire egyébként a legtöbben maguktól is rájöttek, hogy ezen az útszakaszon a járdával párhuzamosan kell parkolni.

 

SL271916

 

A Kárpát utcai kereszteződésnél érdekes ívet alakítottak ki, talán az a célja, hogy a biciklisek lassítsanak, mielőtt átkelnek, mert gyorsan tényleg bevehetetlen kanyar. Látványra viszont nagyon rendezett hatást kelt.

 

SL271920

 

A Kárpát utca és az Újpesti rakpart között van a legprofibb szakasz, teljes kényelem és biztonság.

 

SL271921

 

A Pozsonyi úton pedig még az utolsó simításokat végzik. A felfestés valószínűleg nem fog ártani, tapasztalataink szerint a Pozsonyi út hangyabolyszerű pezsgése megmagyarázhatatlanul sokszor teremt életveszélyes helyzetet a biciklisek számára.

 

SL271926

 

Végül egy jól használható, biztonságos kereszteződés az Újpesti rakparton, ráadásul az új bicikliút itt becsatlakozik egy régibe. Az úttesten két fekvőrendőrrel lassítják a forgalmat, a meglévő bicikliutat pedig kicsit átalakították, hogy kényelmesen lehessen rácsatlakozni.