Óvatosan a hekkevéssel!

2009.06.13. 00:13

Múlt héten adták át hatalmas késéssel az Újpesti vasúti hídon a bicikliutat, elmentünk letesztelni.

SL271940

A következtetés egyszerű: a célnak megfelel, végre újra van összeköttetés Újpest és Római között, de az építőiparnak ez a burkolat se lesz nagy büszkesége, szétrázza a gyanútlan biciklizőt. Egyébként hasonlóan egyenetlen és hullámzó a bicikliút a Váci út külső szakaszán és a Megyeri hídon.

SL271941

Még egy kritika: valamiért a híd felújításába nem fért bele, hogy új burkolatot kapjon az a néhány száz méter, ami a Népsziget fölötti részre esik.

SL271943

Meghagyták a kátyúkat, és ezek túl azon, hogy kényelmetlenek, de éjszakánként, mivel közvilágításnak nyoma sincs, veszélyesek lehetnek.

SL271942

Megmaradtak a csatornafedelek is, még az a szerencse, hogy tombol a pipacsszezon, feldobja a burjánzó gazt néhány piros folt.

SL271931

Amire érdemes még odafigyelni, meglepően sok robogós közlekedik a hídon annak ellenére, hogy ezt tábla tiltja.

SL271938

Lehajtáskor és felhajtáskor szintén érdemes észnél lenni, a budai lehajtót felújították, de ha valaki tempósan megy neki a lejtőnek, a végén az éles kanyar, ami egy sóderes útba vezet, kellemetlen meglepetést okozhat. A Népszigetnél és Újpesten megmaradt a régi kátyús, buckás lehajtó, ezek sem fértek bele a felújítási munkálatokba.