Ingyen biciklivel kampányol a belvárosi szocialista polgármesterjelölt

2010.09.02. 12:19

„Pásztor Tibor, az MSZP polgármesterjelöltje kerékpárral jár, más, hagyományos polgármesterjelöltek autóval közlekednek” – hangzik el a Pásztor Tibor blogján csütörtökön megjelent videón. Már ennyiből is látszik, hogy az V. kerületi szocialista jelölt felvág arra, hogy biciklizik.

Azt is elismeri, hogy a nagyvárosi közlekedésben a kerékpár a leghatékonyabb, leggazdaságosabb és legkörnyezetbarátabb eszköz. Egy autóssal versenyez, hogy ki jut el gyorsabban a pontból b pontba, és nyilvánvalóan elegánsan nyer. Azt is kimondja, hogy a mozgás a szellemre és a kedélyállapotra is jó hatással van.

Ezek az érvek alapján megállapítja: fontos, hogy az önkormányzat támogassa a fiatalok első biciklihez jutását. Pásztor Tibor egy kommentben a videóhoz fűz néhány gondolatot, így például, hogy a támogatást feltételekhez kötné: „tartósabb kerületi állandó lakhely, életkor, kerékpárvásárlásról szóló számla, és hogy a nyilvántartás szerint ilyet még nem kapott. Összeg vagy százalék, esetleg a kettő kombója”. Megjegyzi azt is, hogy a kerékpáros közlekedés támogatásának nem a bicikliút a leghatékonyabb eszköze.