Tibor
2 °C
8 °C

Keresés

45 találat az Indexről, és a környékéről.

2013. szeptember 12., 16:16

Indul Magyarország első bérbicikli hálózata

Szeptember 20-án Esztergomban adjál át az ország első közösségi kerékpáros rendszerét. A teljes hálózatot és kerékpárokat is az egyébként Esztergomban működő Neuzer Kft.

2013. április 26., 14:43

Város Lekerekítve

Budapesti bringásokról forgat dokumentumfilmet Kádár Viktor.

2011. május 15., 09:48

Berlinben sávokat vesznek el az autósoktól

Berlinben 2004 és 2010 között a belváros számos útvonalán alakítottak ki kerékpárutat úgy, hogy az eredetileg kétszer kétsávos úttest külső sávján másfél méter széles bringasávot létesítettek.

2010. augusztus 27., 17:14

Sok bringás a járdán vendégeskedik

„Ha a járdára kényszerülök (mert nincs hely az úton, vagy kisgyerekekkel megyek stb.) vendégként viselkedem” - olvasható a Magyar Kerékpárosklub állásfoglalásában, amiben a kerékpárosok járdán közlekedésével foglalkoznak.

2010. május 28., 17:28

Új kormány, új utak?

Sokakat tölt el aggodalommal, hogy a környezetvédelmi minisztériumot beolvasztják a vidékfejlesztésibe, és hogy majd elsikkadnak a zöldügyek.

2009. augusztus 7., 18:10

Bringaútinfó - zűrös bringautak fotói

Én személy szerint eleget zötykölődtem már a budai rakparti bringaúton ahhoz, hogy ezt csupán az ellenségeimnek kívánjam - ennek ellenére a jelenleg is folyó építkezések kivitelezői még mindig meg tudnak lepni. Például a Margit híd utáni szakasszal, ahol csomópontot építenek és ezért 100 méterre konkrétan  megszüntették a  bicikliutat. INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/darthwalk/tag/margith%C3%ADd/feed", "width":"420", "height":"200", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu" }); darthwalk - Bringaútinfó című albuma Bár a fotókon úgy tűnhet, mintha lenne menekülő útvonal, ez kitáblázva sehol sincs,  útpadkák és buszmegállók nehezítik a közlekedést, nem is beszélve a munkagépekről és teherautókról, amik mintha direkt, vagy csak simán fogalom nélkül barikádoznák el az utat. INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/darthwalk/tag/angyalf%C3%B6ld/feed", "width":"420", "height":"200", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank", "staticUrl":"http://static.indafoto.hu" }); darthwalk - Bringaútinfó című albuma Egy másik Angyalföldi bicikliutat is felbontottak anélkül, hogy táblákkal, korlátokkal terelték volna el a biciklistákat, itt sem jobb a helyzet. A 18-as villamost keresztező tabáni bringaút átkelőnek mély árkaira - amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy beleragadjon a kereked, ráadásul a villamossínek közepén - deKata hívta fel a figyelmemet. Úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy minden kerékpáros akinek lehetősége és ideje van rá, fényképezőgépet ragadjon és dokumentálja a vállalhatatlan úthibáktól kezdve a megalázó útfelbontásokon át minden olyan helyzetet ami ellehetetlenít avagy veszélyessé tesz egy bicikliutat. A fotókat az Indafotóra töltsétek fel, a képeket legyen rajta a bringautinfo címke.

2009. április 1., 16:15

A világválságot a bicikli oldja meg

A Millenáris megmentésénél már szó volt arról, hogy nem egyszerűen használható biciklipályát kellene csinálni a legendás helyből, hanem kerékpáros központot, ahol összegyűlhetnek a biciklisek, hogy együtt biciklit szereljenek vagy szereltessenek a műhelyben, a gyerekek a biztonságos közlekedést tanulják, majd kávét esetleg mást fogyasszanak.Hasonló terveket dédelget Roskó Gábor, akinek szerethető, ironikus állatfigurái az Élet és Irodalomból, festményei és szobrai pedig a kiállítótermekből lehetnek ismerősek.Kevesebben tudják, hogy a képzőművész szenvedélyes kerékpárgyűjtő, akinek huszas évekből származó bicikliritkaságok, régi magyar kerékpárok, klasszikus sportgépek vannak a birtokában.

2009. január 17., 14:39

Mindenki odafigyel a kisebbre

Gyakran halljuk azt az érvet, ha bicikliút-fejlesztésről esik szó, hogy nincs elég hely a kialakításra, nem lehet elvenni több helyet sem az autóktól, sem a gyalogosoktól.

2009. január 12., 17:53

Maszkban vagy maszk nélkül fulladni

A biciklis futárok se menekülhetnek a szennyezett levegő elől, megkérdeztük Kürti Gábort, a Hajtás Pajtás vezetőjét, hogy szerinte mi a megoldás.

2008. november 21., 15:29

6000 biciklit vetnek be Londonban

Közösségi bérbicikli-rendszert vezetnek be Londonban is, emellett kialakítanak 12 biciklis főútvonalat a belvárosban, a Temze partján lévő Victoria Embankmentet pedig teljes egészében átadják a bicikliseknek, írja a Guardian.

2008. november 13., 11:13

A biciklisnek is földig ér a lába

A taxisok közlekedési szokásait mindenki ismeri, igazából nem is meglepő, az életük nagy részét az utakon töltik, másként látják a forgalmat, mint egy átlag közlekedő.

2008. október 31., 15:45

Szolgálati közlemény

Fantasztikus tempóban fejlődik a Kerékagy, újabb fejleményről tudunk nektek beszámolni: állandó helyet kaptunk az Index címlapján.

2008. október 30., 10:15

Nem fogjátok elhinni

Hihetetlen fejlemény a Bajcsy gyilkos csapdája ügyében: ma korán reggel nem csak betemették a csapdát, de le is zárták a bicikliutat, hogy senkit ne érhessen kellemetlen meglepetés, ha gyanútlanul átteker a frissen aszfaltozott burkolaton.

2008. október 29., 16:56

Gyilkos csapda a Bajcsyn

A múlt hét elején felbontották a burkolatot a Bajcsy híres bicikliútján, valószínűleg csatornát építettek.

2008. október 16., 10:16

Nagyon büdös van

Napok óta furcsa szürkeséget lehet látni Budapest fölött, durva szmog telepedett a városra.

2008. szeptember 22., 12:37

Nem több a biciklis az utakon

Az autómentes napot feltehetően sokan komolyan vették, legalábbis a dugókörképünk ezt mutatta, de feltűnő volt az is, hogy alig lehet látni bicikliseket az utakon.

2008. szeptember 22., 12:19

Csapda a Bajza-Benczúr sarkon

Ugyan elmaradtak városszerte az óriásdugók, de az Andrássy út környékén nem kellemes az autózás.

2008. szeptember 21., 20:32

A bicikli a megoldás

Az autómentes napon a megszokottnál nagyobb dugók lehetnek a városban, aki teheti, jobban jár, ha hétfőn BKV-val vagy biciklivel közlekedik, az Andrássy út ugyanis egész nap le lesz zárva, este pedig a város több pontján lehet torlódásra számítani a rendhagyó Critical Mass rendezvényei miatt. Fél 7-kor a Hősök terén, 8-kor a Moszkva téren lesz kerékpáros demonstráció, a két helyszín között pedig nem a megszokott felvonulás lesz útlezárással és rendőri biztosítással, a bringások várhatóan kisebb-nagyobb csoportokba verődve közlekednek majd. Az alábbi térképen bejelöltünk néhány útvonalat, ahol sok biciklisre lehet számítani este.

2008. szeptember 18., 09:18

A városokban is fokozható a biciklizés élménye

Érdekes cikket írt a városi kerékpározásról John Puchner professzor, aki több mint 10 éve kutat és publikál a bicikli városi közlekedésben elfoglalt helyéről, most a tudományos formulák helyett magazinosabb stílusban elmélkedik arról, hogy mitől lesz egy város barátságosabb a biciklisek számára.

2008. július 31., 11:13

Sittes konténert tárolnak a bicikliúton

A Kerékagy ezúton szeretne gratulálni a Gateway irodaház üzemeltetőinek - ez az az új épületkomplexum, ami az Árpád-híd pesti hídfőjénél álló tornyok tőszomszédságában található.

2008. július 23., 15:58

Biciklis rendőrök közvetlenkednek Washingtonban

Nyárra új rendőri egységet állítottak szolgálatba Washingtonban, két új rendőr járja biciklivel a város utcáit, hogy így javítsák a rendőrség megítélését és a közbiztonságot.

2008. május 30., 14:37

Pipával támad a bogárevő

Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy mintha kissé túlburjánzana a természet a városban, valamiért lényegesen több bogarat nyelek biciklizés közben, mint a korábbi években bármikor.

2008. május 6., 16:40

A bicikliúton hevert a szerencse

Sikerült elveszteni a telefonomat, persze biciklizés közben, a zsebemből esett ki, ahol egyébként évek óta hordom – úgyis érzem, ha kiesik.

2008. április 22., 09:11

21. századi bicikliszobor

Thomas Owen brit terméktervező a városi közlekedésre próbál megoldást találni ezzel az összecsukható kerékpárral.