Mintha bicikliutat építenének

2008.11.11. 17:03

Meglepő látványra lettünk figyelmesek a XIII. kerületi Dráva utcában, a lezárt járdaszakaszon mintha bicikliutat alakítanának ki a Pannónia és a Visegrádi utca között.


Nagyításhoz klikk ide!

Ne ijedjetek meg, most nem egy sárga vonal felfestéséről van szó, hanem igazi bicikliútról. Na jó, majdnem igazi, de még mielőtt értékelünk, várjuk ki, hogy elkészüljön.

Persze még az sem biztos, hogy bicikliút lesz, de ha mégis, annyi az előnye, hogy várhatóan nem egy szintben lesz a járdával, azaz a gyalogosoknak fenntartott részhez képest megemelik 10-20 centivel. Vagy fordítva.

Az új szakaszt egyébként pont félbevágja egy úttest, ahol kanyarodó autókra kell számítani zöld jelzés mellett. Elsőre tehát szerencsének tűnik, hogy van hely a szélesítésre, és odafér egy bicikliút is, jobban belegondolva viszont nem is biztos, hogy kell oda bicikliút. És még akár parkoló is lehet belőle. Vagy színpad. Vagy az új rész lesz a járda, a régit pedig felszántják.

Megmértük Pedometerrel a szakasz hosszát, majdnem kereken 170 méter. Titkon pedig azt reméljük, hogy ez az óriási szakasz része valamilyen, a közeli jövőben megvalósuló koncepciónak, és a Dózsa György úton haladó bicikliutat összekötik a Duna-partival – valamilyen biztonságos megoldással.