Elütötték a BBC bicikliző tudósítóját Csepelen

2012.09.19. 13:50

Nick Thorpe-ot, a BBC budapesti tudósítóját kerékpározás közben gázolta el egy autó a reggeli forgalomban Csepelen. Az újságíró sérülése miatt kórházba került. Egy éve.

A BBC szerdán hosszú írást közölt a baleset áldozatának tollából a magyar főváros kerékpáros közlekedésének felvirágzásáról.

Nick Thorpe annak ellenére, hogy tavaly rossz élményeket szerzett a Mohács-Budapest között 200 kilométeres túrája végén, elismerően írt arról, hogy Budapesten - a veszélyek ellenére is - tempósan növekszik a biciklisek száma.

A kerékpáros boom kialakulásával kapcsolatban Thorpe kiemelte, hogy a Critical Mass szervezői és a Magyar Kerékpáros Klub az elmúlt években rendszeresen több tízezres felvonulásokat hozott össze, és azt is megemlítette, hogy a belvárosban és a Duna-parton 15-20 ezer budapesti kerekezik minden nap.

Thorpe, aki bevallása szerint sztorikat szeret írni, nem pedig benne lenni a sztoriba, a szeptember elején történt balesete kapcsán a magyar egészségügy helyzetéről is felvillantott néhány képet. Az ütközés után ugyanis hátsérülés gyanújával a mentők kórházba vitték, ám hamar kiderült, hogy nem olyan súlyos a sérülése, mint ahogy elsőre látszott.