Rászoktak a vonatozásra a kerékpárosok

2012.10.03. 13:31

Idén már szeptemberben elérte és meg is haladta a vonattal utazó kerékpárosok száma a tavalyi, egész éves forgalmat. Összesen több mint háromszázezren kombinálták a két közlekedési eszközt.

A MÁV-Start adatai szerint évről évre több kerékpáros választja az utazásához és a biciklik szállításához a vonatokat, akár kirándulásról, túráról, vagy munkába járásról van szó. A kerékpárjegyek és a bérletek összevont eladási statisztikáit tekintve az idei év eddig eltelt időszakában a nyolc százalékot meghaladta a növekedés.

A vasúti cég közleménye szerint a kedvező tendenciához hozzájárultak a jármű- és menetrendi fejlesztések, az utasok tájékoztatásának folyamatos javítása, a kedvezményes kerékpárjegyek, illetve az utazók igényeihez történő folyamatos igazodás a szerelvények összeállításában. Ezen felül a vasúttársaság biciklisek melletti elkötelezettsége a kerékpáros aktivitásokban való részvételével is igyekszik bizonyítani: ezekben a hetekben is támogatja a MÁV-Start a „Bringázz a munkába!” őszi kampányt.

A legnépszerűbb kerékpáros célpont a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó, a legtöbben júliusban és augusztusban utaztak biciklivel vasúton. A vasúttársaság a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikat október 7-ig, vasárnapig közlekedteti a szerelvényekben.