Szellembiciklit állított a rendőrség Debrecennél

2016.11.22. 15:06

Az egész világon elterjedt szokás, hogy halálos bringabaleset után az áldozat kerékpárját fehérre festik és kikötik a tragédia helyszínén. Egyszerre emlékmű, mint az útmenti sírjelek, de figyelmeztetés is autóval és biciklivel közlekedőknek egyaránt, hogy figyeljenek egymásra. A dolog persze gerilla módon működik, így általában hamar eltüntetik őket. Most azonban a rendőrség nem leszedett, hanem kihelyezett egy póznára erősített szellemkerékpárt.

Egy korábbi gázolás során összetört bicikli fehérre festett roncsa került ki most Debrecen és Létavértes között az út mellé. A Debreceni Rendőrkapitányság ezzel szeretne figyelmeztetni mindenkit a balesetveszélyre, ezen a szakaszon ugyanis tavaly decemberben két halálos gázolás is történt.

Dehir - Figyelemfelhívás biciklivel

Aki kerékpárral megy, emlékezzen arra, hogy lakott területen kívül láthatósági mellényt kell viselni sötétedés után, a jó lámpáról nem is beszélve. Aki pedig autóval megy, annak jusson eszébe, hogy bringások is használják az úttestet. Vigyázzatok magatokra és egymásra na.

Érdekelnek a kerékpáros hírek? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport