Endre, Elek
17 °C
30 °C

Még nem világos, mivel vádolják Tóásót

2009.04.21. 07:49 Módosítva: 2009-04-21 10:20:29
A terrorizmussal gyanúsított férfit egyszemélyes cellában őrzik a La Paz-i San Pedro börtönben. Közben jelentkeztek az akcióban kivégzett román állampolgárságú Magyarosi Árpád holttestéért.

Bartos Miklós, Magyarország La Paz-i tiszteletbeli konzulja helyi idő szerint hétfőn a bolíviai fővárosban meglátogatta Tóásó Elődöt, akit terrorista összeesküvés gyanújával tartanak fogva. A konzul elmondta: a magyar férfit továbbra is a főváros San Pedro börtönében őrzik, egyszemélyes cellában helyezték el.

Mint Tóásó Előd elmondta: ellátása lényegében kielégítő. Bartos Miklós az előzetesben fogvatartott magyar férfivel mintegy 20 percen át tudott beszélni Tóásó ügyvédjének a társaságában. Benyomásai alapján a fogvatartott hangulata viszonylag jó.

A konzul szerint továbbra sem világos, hogy mivel vádolják a férfit, mert a rendőrségi vizsgálat még nem zárult le.

Eközben jelentkeztek a bolíviai kommandósakcióban meggyilkolt román állampolgárságú Magyarosi Árpád holttestéért, és két ügyvéd megindította a hazaszállításhoz szükséges eljárást - jelentette kedden az El Deber című bolíviai újság internetes kiadásában. A San Juan de Dios kórház halottasházában lévő holttestet hétfőn kérték ki.