Gyűlnek a bizonyítékok Berlusconi nőügyeiről

2009.07.24. 06:19 Módosítva: 2009.07.24. 15:14
Újabb, Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek és egy luxusprostituáltnak tulajdonított felvételeket tett közzé honlapján a baloldali l'Espresso című hetilap. Franco Frattini külügyminiszter szerint a felvételek hamisítványok.

A l'Espresso, valamint a szintén baloldalú irányultságú La Repubblica római napilap honlapjain a hét elején korábban megjelent felvételeken egy, az olasz miniszterelnöknek tulajdonított férfihang beszélget egy nővel, akit Patrizia D'Addarióként azonosítanak. A prostituáltat és kolléganőit már korában is hírbe hozták a 72 éves politikussal.

Berlusconi ügyvédje kétségbe vonta a felvételek hitelességét. Maga a kormányfő szerdán annyit elismert, hogy "nem szent", és a baloldali lapok kampánya áldozatának mondta magát.

berlusconi topless

D'Addario állítása szerint november 4-én Berlusconival töltötte az éjszakát, miután részt vett egy partin a kormányfő római rezidenciáján.

Dicséri a képességeit

A csütörtökön közzétett felvételeken a Patrizia D'Addarióként azonosított nő egy szerelmi légyott részleteit beszéli meg egy férfivel, aki a lap szerint Berlusconi. A nő dicséri a férfi szexuális képességeit.

D'Addario azt állította, hogy minden ügyfelével tartott találkozóról hangfelvételt készített. Mint mondta, azért tette közzé a felvételeket, mert Berlusconi ígérete ellenére nem segített megoldani egy ingatlannal kapcsolatos problémáját.

Franco Frattini külügyminiszter a BBC-nek nyilatkozva hamisítványnak nevezte felvételeket. Azt mondta, a prostituáltat az újságírók fizették le, hogy nyilvánosan valljon a kormányfő ellen.

A műemlékvédelem is rászállt

A műemlékvédelmi hatóságok haragját is magára vonhatja Silvio Berlusconi olasz kormányfő azzal a napokban előkerült hangfelvétellel, amelyen a nőügyei miatt reflektorfénybe került miniszterelnök egy luxusprostituálttal folytat beszélgetést.

A szintén a L,Espresso honlapjára feltett hangfelvételen Berlusconi a szardíniai villájához tartozó park szépségeit ecsetelte Patrizia D,Addiariónak. "Még a Krisztus előtti harmadik évszázadból származó föníciai sírokat is találtunk itt" - hallhatók Silvio Berlusconi szavai a felvételen.

Az ellenzék máris felszólította a Berlusconit és Sandro Bondi kulturális minisztert, hogy jelentsék a Porto Rotondo szardíniai fürdőhely közelében fekvő villánál talált régészeti leleteket. Az itáliai régészek szövetsége is fel van háborodva. "Amennyiben az információ valós, az nagy jelentőséggel bírna a föníciaiak szardíniai terjeszkedéséről szóló kutatásokban. Eddig ezen a vidéken még nem találtunk a föníciaiak korából származó nekropoliszt" - idézte a szövetség szóvivőjét a La Repubblica című olasz napilap. Az olasz törvények értelmében egy év szabadságvesztés jár azoknak, akik nem tesznek eleget ennek a kötelezettségnek.