Elkapták az egyik legkeresettebb olasz maffiafőnököt

2009.10.31. 12:21 Módosítva: 2009.10.31. 12:58
Salvatore Russora, a nápolyi Camorra vezetőjére, hajnalban csaptak le a kommandósok egy Nápoly melletti vidéki házban. Tizennégy éve vadásztak rá, távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte az olasz bíróság gyilkosság és szervezett bűnözés miatt.

Letartóztatták Olaszország legkeresettebb maffiaszökevényét, számolt be egy szombat hajnali razzia eredményéről a nápolyi rendőrség. Salvatore Russóra egy Nápoly melletti vidéki házban csaptak le a rendőrség kommandósai. A nápolyi Camorra feje 1995 óta volt szökésben, 1994 óta nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene. A bandavezért távollétében életetfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte az olasz bíróság gyilkosság és szervezett bűnözés miatt.

A nápolyi Camorrára - amely több tucatnyi, egymással viszálykodó klánból áll - az év során már többször is sikeresen lecsapott az olasz rendőrség. A becslések szerint ötezer tagot számláló szervezet több mint száz tagját vették őrizetbe az idei razziák során.

russo

Az ötvenegy éves Russo több mint 30 éve a Russo-klán feje. A még a szíciliai Cosa Nostránál is szövevényesebbnek mondott Camorra vezetője 14 éven át volt az olasz belügyminisztérium legkeresettebb bűnözőinek listáján.

Tavaly az olasz állam háromszáz millió euró értékben foglalt le vagyont a családtól: ingatlanokat, két szupermarketet, luxusautókat és néhány svájci bankszámlát.