Judit
2 °C
7 °C

Feladta magát a Fülöp-szigeteki mészárlás gyanúsítottja

2009.11.26. 06:43
Az államfő szövetségesének fia apja politikai riválisaival számolt le. A mészárlásnak eddig 57 áldozatát találták meg.

Feladta magát csütörtökön a minapi Fülöp-szigeteki véres leszámolás fő gyanúsítottja, az államfő egyik szövetségesének, a helyi tartományi kormányzónak a fia. A szigetország egyik déli tartományában, a Mindanao szigeti Maguindanaóban hétfőn több tucatnyi embert túszul ejtettek és meggyilkoltak egy rivális klánok közötti leszámolásban. A hatóságok eddig 57 áldozat holttestét találták meg.

Feltehetőleg Maguindanao kormányzójának, Andal Ampatuannak azonos nevű fia - aki egyben Datu Unsay város polgármestere - áll a mészárlás hátterében. A hatóságok az ügyben vizsgálatot indítottak a városi rendőrség tagjai ellen is.

A hadseregtől és az áldozatok rokonaitól származó információk szerint a mészárlás célja az volt, hogy Ampatuan klánja megszabaduljon politikai ellenfeleitől a szigetországban májusban esedékes általános választások előtt.

A támadók kezére került többek között Maguindanao tartomány egy másik polgármesterének, Esmael Mangundadatunak a felesége, valamint több újságíró is. A polgármester arra készült, hogy jelöltesse magát a többségében muzulmánok lakta tartomány kormányzójának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?