2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország 1
Ausztria 3
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00 ÉLŐ
Hollandia 0
Franciaország 0

Szombaton szállítják haza a holland kisfiút

2010.05.14. 19:40
Szombaton térhet haza a szerdai líbiai repülőgép-katasztrófa egyetlen túlélője, a holland kisfiú. A baleset okait vizsgáló bizottság vezetője elmondta, hogy a gép pilótái nem jeleztek semmilyen műszaki problémát, az irányítótorony és a pilóták között egészen az utolsó pillanatig minden teljesen normális volt.

Szombaton szállítják haza Hollandiába a líbiai repülőbalesetet egyedül túlélő kilencéves holland kisfiút, jelentette be a holland külügyminisztérium. A gyereket nagybátyja, nagynénje és orvos kíséri haza, a család kérésére nem hozzák nyilvánosságra az érkezés holland helyszínét, és a sajtó sem lehet ott az eseményen.

Ruben szüleivel és 11 éves bátyjával Dél-Afrikában volt szafarin. Johannesburgból indultak el a líbiai Afriqiyah Airways járatán hazafelé. A gép szerdán reggel leszállás közben csapódott a földbe Tripoli nemzetközi repülőterén. Az Airbus A330-as típus gép fedélzetén 104 ember volt, a holland fiún kívül mindenki életét vesztette. A fiú stabil állapotban van az összezúzódott lábán végrehajtott műtét után.

A baleset okait vizsgáló bizottság vezetője elmondta, hogy a gép pilótái nem jeleztek semmilyen műszaki problémát. Az irányítótorony és a pilóták között egészen az utolsó pillanatig minden teljesen normális volt, mondta Neji Dhaou. A nyomozók egyelőre nem zártak ki egy lehetőséget sem. A nyomozásban a líbiai és dél-afrikai tisztségviselők mellett francia szakértők, az Airbus munkatársai és amerikai nyomozók is részt vesznek. Hollandia két megfigyelőt küldött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport