Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Masszázsszalon egy szlovák minisztériumban

2010.07.16. 15:08
Szlovákia új igazságügyi minisztere a tárca épületében masszázsszalont talált. Kiderült, hogy a szolgáltatást az alkalmazottak munkaidőben vehették igénybe, a költségeket az adófizetők pénzéből fedezték.

Nem kis meglepetésre masszázsszalont is talált az igazságügyi minisztériumban Lucia Zitnanská, a tárca új vezetője, amikor átvette hivatalát, jelentette a Sme című liberális napilap pénteken. A masszázsszalont elődje Viera Petríková utasítására hozták létre a minisztériumban. A masszőr, Lenka Petríková azonban a névazonosság ellenére sem volt a miniszter rokona vagy hozzátartozója, állítólag korábban nem is ismerték egymást.

Egy-egy masszázs nyolc euróba került, a szolgáltatásokért a tárca havonta több száz - átlagosan 800 - eurót fizetett ki. A legutóbbi számla 1300 euróról szól. A Sme.sk szerint a pénzt a minisztérium szociális alapjából fizették ki, így a miniszter és a minisztériumi alkalmazottak regenerációjának árát az adófizetők állták.

A masszázsszalon létrehozását a tárca kezdeményezte, a szerződést a hivatal vezetője kötötte meg Petríkovával. Eredetileg meghatározott időre, 2009 végéig. Miután a masszőr munkájával nagyon elégedett volt a tárca, a szerződést egy évvel meghosszabbították. A hírportál a szerződés teljes szövegét is nyilvánosságra hozta.

A masszőr az újságnak elárulta, hogy a miniszter hetente kétszer is igénybe vette szolgáltatásait. Az alkalmazottaknak munkaidőben járt masszázs, cserébe havonta fél órával meghosszabbították munkaidejüket.

A minisztérium új vezetője, Lucia Zitnanská azt tervezi, hogy ezt a szolgáltatást megszünteti és a szerződést felmondja. "Azt természetesen nem vitatjuk, hogy a minisztérium alkalmazottainak joguk van a pihenésre, de nem a tárca épületében található masszázshelyiségben" - mondta a lapnak Michal Luciak, a tárca hivatalának új vezetője.