Betiltanák a sétahajókat a philadelphiai hajóbaleset magyar áldozatainak ügyvédei

2010.08.10. 06:10
Philadelphia városát is perbe foghatják a Delaware folyón történt hajóbaleset magyar áldozatainak ügyvédei. Ronai&Ronai a kétéltű vizibuszok betiltását követelik, nem tartják biztonságosnak a járműveket. Kártérítési keresetükben nem jelöltek meg konkrét összeget.

Betiltanák a Delaware folyón üzemelő kétéltű vizibuszokat a július 7-i philadelphiai hajóbaleset magyar áldozatainak ügyvédei. Az áldozatok rokonait képviselő Ronai&Ronai ügyvédi iroda levélben fordult az ügyben Philadelphia polgármesteréhez.

Az ügyvédek szerint a kétéltű járművek nem elég biztonságosak, ha a víz átcsap a peremükön, pillanatok alatt elsüllyednek. A két magyar diák halálát követelő balesetkor a kétéltű buszt egy tolóhajó borította fel.

A baleset után a hajót üzemeltető Ride the Ducks Philly ferlfüggesztette járatai üzemeltetését. Az illetékes hatóságok még nem döntöttek arról, hogy újra engedélyezik-e a járművek működését.

Az áldozatok jogi képviselői, Ronaiék és Robert J. Mongeluzzi philadelphiai ügyvéd a Ride the Ducks Philly, valamint a balesetet okozó tolóhajó üzemeltetője mellett fontolgatják, hogy a hajók működését engedélyező Philadelphia városát is beperelik. Peter Ronai ugyanakkor tagadta a Borsban hétfőn megjelenteket, hogy tízmillió dollár kártérítést követelne. A kereset, mint mondta, nem nevez meg konkrét összeget, és nem lehet tudni, hogy a bíróság mekkora kártérítést állapít meg.

A Ronai&Ronai ügyvédi iroda az Amerikai Magyar Népszava Szabadság legfrissebb számában azzal hirdeti magát, hogy ők harcolták ki a valaha megítélt legnagyobb, 5,25 millió dolláros kártérítést egy az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodó magyarnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport