Belgiumban keresik Politkovszkaja gyilkosát

2010.11.20. 15:38
Egy belga napilap szerint az orosz újságíró gyilkosa Belgiumban tartózkodhat. A belga ügyészség nem kommentálta az értesülést.

Az orosz hatóságok az illetékes belga szervekkel együttműködve Belgiumban kutatnak Anna Politkovszkaja orosz újságíró gyilkosa után, írja szombati számában a Le Soir nevű belga napilap meg nem nevezett igazságügyi forrásokra hivatkozva.

Az újságírónőt 2006. október 7-én lőtték le annak a moszkvai háznak a bejárata előtt, ahol lakott. A lap szerint telefonos lehallgatás alapján lehet sejteni, hogy a gyilkos jelenleg Belgiumban tartózkodhat.

Oroszországban októberben a legfelsőbb bíróság visszautalta az ügyészségnek a Politkovszkaja-ügyet újabb tárgyalásra. A szálak a belgiumi Liege városába vezetnek. A belga hatóságok egyébként már két évvel ezelőtt is segítették az orosz hatóságokat a nyomozásban, emlékeztetett a lap. A belga ügyészség nem kommentálta az újság értesülését.

Anna Politkovszkaja újságíróként főleg a csecsenföldi eseményekről és az ottani jogsértésekről szóló írásaival keltett feltűnést, de bírálta Vlagyimir Putyint is, aki akkoriban államfő volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport