Újraválasztották az MKP elnökét

2011.04.16. 15:44

A párt szombati, nagymegyeri tisztújító kongresszusán Berényi József eddigi elnök volt az egyetlen jelölt. A választáskor 272-en szavaztak igennel, 21 szavazólap pedig érvénytelen volt.

"A kongresszuson azt láttam, hogy megvan a tenni akarás annak érdekében, hogy az MKP-t visszavigyük a parlamentbe" - nyilatkozta megválasztása után újságíróknak Berényi, majd hozzátette: az elnök személye önmagában még nem elég, egyedül nem fogja tudni bevinni a pártot a parlamentbe, mert ehhez ütőképes, erős elnökség kell.

Berényi József (Fotó: Haáz Sándor)
Berényi József (Fotó: Haáz Sándor)

A következő időszak legfontosabb konkrét feladataival kapcsolatban a politikus a májusi népszámlálást, valamint az Iveta Radicová vezette szlovák kormány munkájának folyamatos értékelését említette, majd elmondta: ők nem megszállotjai azországban működő, másik magyar-szlovák pártnak, a Hídnak.

"Mi nem a Híddal szemben, hanem a szlovák nacionalizmus visszaszorítása érdekében kívánunk politizálni" - válaszolta a Berényi az MKP-Híd viszonyt firtató kérdésekre.

Az országos tanács szintén újraválasztott elnöke Bárdos Gyula. A szavazáskor Bárdos 286 igen szavazatot kapott, míg 11 küldött nemmel szavazott. A tisztújító kongresszuson mintegy 300 küldött vesz részt.