Terrortámadásra készültek Oroszországban

2011.05.08. 13:53

Vallási fanatikusok készültek terrortámadásra hétfőn a második világháború végét ünneplő győzelem napi ünnepségeken Oroszországban, de az orosz biztonsági erők egy hivatalos bejelentés szerint meghiúsították a tervet.

A biztonságiak egyszerre csaptak le több feltételezett merénylő rejtekhelyére is, ahol több embert letartóztattak, sok fegyvert és robbanóanyagot foglaltak le, és találtak bizonyítékokat arra is, hogy a gyanúsítottak terrortámadásokra készültek.

Az egyik feltételezett gyanúsítottat szombat este akarták őrizetbe venni a Volga-parti Asztrahán városában, de mivel a férfi megpróbálta felrobbantani a testére erősített robbanószerkezetet, ezért a kommandósok megölték. A harminc éves férfi házában később kézigránátot, pisztolyt, Kalasnyikov gépfegyvert és lőszereket is találtak.

Az idei győzelem napi parádén húszezer katonát és több mint száz tankot és rakétát vonultatnak majd fel a moszkvai Vörös téren. 2002-ben a dagesztáni Kaszpijszkban negyven ember halt meg, amikor egy taposóakna felrobbant a május 9-i ünnepségeken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport