Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar ingatlanbefektetéssel kecsegtettek az amerikai csalók

2011.06.15. 10:50 Módosítva: 2011-06-15 10:57:52

Letartóztatták Peter DiRosát, az egyesült államokbeli Manchester korábbi polgármesterét, aki 1987 és 1989 között állt New Hampshire állam legnagyobb városának élén, adta hírül a Manchester Patch.

A hatvannégy éves férfit azzal gyanúsítják, hogy egy társával 600 ezer dollárt csalt ki egy befektetőtől egy magyarországi szállodaberuházás ígéretével. Az FBI szerint DiRosáék azzal verték át a férfit 2008 májusában, hogy Polgárdiban egy ötcsillagos komplexumot építenek, kaszinóval és golfpályával. Cserébe 400 ezres nyereséget ígértek hat hónapon belül, de a kennebunki áldozat a pénzt azóta sem látta.

A letartóztatás híre megdöbbentette a manchesterieket. Sokan emlékeztek Peter DiRosa nyolcvanas években végzett városvezetői munkájára. Korábban tanított a helyi középiskolában és egy vegytisztító vállalkozása is volt.