Salamon
-1 °C
13 °C

Vizsgálják DSK-ügyben a szobalány ügyvédjének ajánlatát

2011.08.19. 18:00

Vizsgálatot indított az ügyészség a volt IMF-igazgatót szexuális erőszakkal vádoló szobalány ügyvédjének feltételezett ajánlatával kapcsolatban. A The Wall Street Journal szerint Kenneth Thompson, Nafissatou Diallo szobalány ügyvédje megígérte, megvizsgálja, hogy megfékezheti-e a büntetőeljárást, ha a párhuzamosan folyó polgári peres eljárásban megállapodás születik a kártérítésről. A Daily Beast hírportál úgy értesült, hogy a felek június második felében folytattak egyezkedést az esetleges anyagi "rendezésről".

A lapértesüléseket sem az ügyészség, sem a két peres fél nem kívánta kommentálni. Amennyiben az állítások igaznak bizonyulnak, akkor Diallo szavahihetősége újabb csorbát szenvedett a keddi tárgyalás előtt, amelyen az ügyészség bejelenti majd, hogy folytatni kívánja-e a bűnvádi eljárást.

Dominique Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a szobalány vádjai alapján. A botrány nyomán, amely politikai földrengést okozott Franciaországban, ahol a politikust lehetséges elnökjelöltként tartották számon, DSK lemondott a valutaalap éléről. Az ügyészség szerint azonban a vád az elmúlt hetekben megingott a Diallo szavahihetőségével kapcsolatban felmerült kételyek miatt. A The Wall Street Journal szerint az ügyészség felszólította Thomsont, aki a szobalány nevében polgári peres keresetet nyújtott be, hogy amennyiben kártérítési tárgyalásokba kezdett, azokról adjon tájékoztatást. Az ügyvéd szerint ilyen egyezkedés nem folyik.15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft