Az Anonymous rászállt a paprikaspray-s rendőrre

2011.11.22. 21:20



Nem elég, hogy mém lett belőle, most még a hekkerek is rászálltak: a 4chan fórumból kinőtt Anonymous csoport tízperces videóban fenyegette meg John Pike hadnagyot, a UC Davis egyetem rendőrtisztjét, aki múlt pénteken paprikaspray-vel fújta le az egyetem területén az Occupy mozgalom keretében békésen tüntető – a földön ücsörgő – diákokat.

A videó, illetve annak rövidített, kétperces változata kifejezetten explicit fenyegetést nem tartalmaz ugyan, de a géphangon beolvasott üzenetben benne van, hogy Pike számíthat a hekkerek haragjára, és hogy "sikítani fog" attól, amit csinálnak majd vele.

„Elég nehéz békés tüntetésen részt venni úgy, hogy fegyverrel jöttök nekünk, mintha csak legyek lennénk a légycsapó alatt. Azért jöttünk, hogy közöljük: ezt nem tűrjük tovább – szól az üzenet a kétperces változatban. – Ahogy Kennedy elnök mondta: »Aki lehetetlenné teszi a békés forradalmat, az elkerülhetetlenné teszi az erőszakos forradalmat.«"

A nagy felháborodást és Photoshop-aktivitást kiváltó akció nyomán az egyetem kényszerszabadságra küldte két meg nem nevezett rendőrtisztjét, és parancsnokukat is.

A polgári engedetlenség elvén, központi irányítás nélkül működő Anonymous az utóbbi időben egyre gyakrabban folyamodik a személyes adatok közzétételéhez, ha valakit meg akar büntetni: október végén a gyermekpornót nézegető internetezők IP-címeit tette közzé.