18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Robbantásos merénylet Szíriában

2012.01.06. 19:22 Módosítva: 2012.01.07. 06:53
Huszonöt halottja és több tucat sérültje van Szíriában a péntek délelőtti öngyilkos merényletnek. A szíriai belügyminisztérium az al-Kaidát gyanúsítja.

A szír állami televízió közölte, hogy pénteken délelőtt Damaszkusz központjában, Midan negyedében ismeretlen terroristák robbantottak fel egy rendőrségi autóbuszt, az öngyilkos merénylő a piros lámpánál hozta működésbe a bombát. Huszonöt halottja, és hatvanhárom sérültje van a támadásnak. A halálos áldozatok közül tizenöt embert nem tudtak azonosítani  – tették hozzá.

A hatóságok szerint az áldozatok többsége civil, de több rendőr is életét vesztette a robbantásban. A Sana felkavaró képeket tett közzé a honalpján az áldozatokról.

A szíriai belügyminisztérium szerint az al-Kaida állhat a támadás mögött, kormányellenes aktivisták azonban azt állítják, hogy a kormány a felelős a robbantásért. Giulio Terzi olasz külügyminiszter nem állította, hogy a kormány áll az ügy hátterében, de hangsúlyozta, hogy felelős azért, hogy az országban olyan állapotok uralkodnak, amelyek miatt megsokasodtak az erőszakos cselekmények.

A szíriai tévé egy betört ablakú, véres autóbuszt mutatott, amely a BBC szerint rendőröket szállított. A Guardian viszont megosztott egy cenzúrázott videót, amelyen még így is látszik, hogy rohamrendőrpajzsokat helyeznek el a felrobbantott buszban:

Jelenleg az Arab Liga megfigyelő missziója felügyeli, hogy a megígért béketervet betartja-e a kormány, azonban sokan megkérdőjelezik, hogy hatékony a misszió: ellenzékiek szerint folytatódtak a megtorló intézkedések, és a tüntetéseket erőszakkal törik le, a közelmúltban több halálos áldozat is volt.

A lázadók által irányított Szabad Szíriai Hadsereg a héten korábban támadásokkal fenyegette meg a kormányt, amennyiben nem csökkentik az elnyomást. A mostani merényletet azonban a kormány provokációjának tartja, és azt állítja, hogy tüntetőket próbáltak meg az álmerénylettel eltávolítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport