Fábián, Sebestyén
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Újabb holttestet találtak az óceánjárón

2012.01.17. 08:43

Újabb holttestet találtak keddre virradóra a balesetet szenvedő olasz óceánjáróban, ezzel hétre emelkedett a pénteki tragédia halálos áldozatainak száma, de 28 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. A holttestet egyelőre nem tudták kiemelni a hajótestből. A tűzoltók közben folytatják a kutatást esetleges túlélők után.

Az olasz Sky TV által közölt amatőr felvételen a Costa Concordia utasai és legénységének tagjai mentőmellényben várakoznak a mentőcsónakokra röviddel az ütközés után
Az olasz Sky TV által közölt amatőr felvételen a Costa Concordia utasai és legénységének tagjai mentőmellényben várakoznak a mentőcsónakokra röviddel az ütközés után

Marco Brusco, az olasz parti őrség parancsnoka hétfő este még azt mondta, hogy 25 utasról és a személyzet tagjai közül négy főről továbbra sem tudnak. Brusco szerint a búvárokból és barlangászokból álló mentőcsapatok még nem vizsgálta át a Costa Concordia minden zugát, nagyon halvány remény még van arra, hogy újabb túlélőkre bukkannak.

Hétfő este az eltűnt utasok között számláltak hat olasz és tíz német turistát, illetve egy amerikai és két francia házaspárt. A fennmaradó három eltűnt utas közül legalább az egyik feltehetően perui állampolgár. A személyzet eltűnt tagjai közül az egyik egy bárzongorista – mondta Brusco.

Korábbi hírek szerint az eltűntek között van két magyar, egy férfi és egy nő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport