Újabb holttestet találtak a Costa Concordián

2012.01.22. 18:01

Tizenháromra emelkedett a Costa Concordia áldozatainak száma, miután a búvárok egy újabb női holttestet találtak, írja a BBC. Az olasz hatóságok a hajó hetedik szintjén találták meg a női testet, tíz méterrel a tengerszint alatt, mondta az olasz katasztrófavédelem szóvivője.

A mentőcsapatok még húsz embert keresnek.

Tegnap a mentőosztagok ugyancsak egy női holttestet találtak, a mentőmellényt viselő női holttestre egy szűk folyosón bukkantak rá a hajótest hátsó részében, nem messze a vészkijárattól.

Potyautasok

Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője potyautasoknak nevezte az óceánjáró hajóról eltűnt, de az utaslistán nem szereplő személyeket. Az eltűntek között keresett magyar nő esetét is említette.

„A nő családtagjai arról biztosítottak, hogy a magyar állampolgárságú nő a fedélzeten tartózkodott a legénység egyik tagjának a vendégeként, és a hajóról fel is hívta a rokonait, a neve azonban nem szerepel az utaslistán" – mondta a hajószerencsétlenség okozta katasztrófahelyzet kezelésére kinevezett Gabrielli, aki egyben az olasz polgári védelem vezetője is.

000 DV1105062

Vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az eddig a hajótestben talált 13 áldozat közül nyolcat tudtak azonosítani, négy személyt még nem. A magyar nőt szintén az eltűntek között keresik, annak ellenére, hogy a Costa Concordia hivatalos utaslistáján nem volt feltüntetve a neve.

„Nincsen bizonyosság arra, hogy a négy eddig azonosítatlan áldozat neve rajta van az utaslistán" jelentette ki Gabrielli, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy a magyar nő a halottak egyike, vagy sem.

Igyekszünk megérteni, hogy mi történt a magyar állampolgárral" – mondta Gabrielli, elismerve, hogy a hajón több potyautas is utazott. Ahogyan ez a hajótragédia óta kiderült, Francesco Schettino kapitány vendégeként utazott a Costa Concordián egy 25 éves moldáviai nő is, Dominica Cemortan, aki állítása szerint tolmácsként segített az orosz utasoknak. A hajón utasként tartózkodott és épségben megmekült egy magyar pár is, de egyikük neve sem szerepelt az utaslistán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport