Életben lehet a hírhedt sorozatgyilkos

2012.05.16. 18:23

Kaliforniában él a híres Zodiákus gyilkos, állítja egy volt amerikai rendőr. Lyndon Lafferty most megjelent könyvében arról ír, bizonyítéka van a 44 éve függőben lévő ügy megoldásához. A rendőr szerint a gyilkos ma Solano megyében, Kaliforniában él és már 91 éves – írja a radaronline.com.

Lafferty szerint a gyilkos kiléte már 1971 márciusa óta ismert bizonyos rendőri és kormányzati körökben, azonban a környék befolyásos lakóinak nyomására sosem hozták nyilvánosságra a Zodiákus valódi nevét. A volt rendőr azonban a könyvében sem rántja le a leplet a gyilkosról, végig csak Zodiákusként, vagy más álneveken említi. Azt viszont leírja, hogy szerinte a gyilkost a féltékenység motiválta, és hűtlen felesége miatt kezdett ölni.

A hírhedt sorozatgyilkos 1968 decembere és 1969 októbere között bizonyítottan megölt öt embert, kettőt pedig megsebesített, de ő azt állította az újságoknak küldött leveleiben, hogy 37 áldozata volt. A levelekben a rendőrséget is gúnyolta, állítva, hogy túl okos hozzájuk. Több kódolt szöveget is küldött, ezek nagy részét máig sem sikerült megfejteni.