Gyárfás
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

DSK-t már nőgyűlölettel is vádolják

2012.05.23. 06:20

Újabb vádponttal bővítette polgári keresetét Dominique Strauss-Kahn, a Világbank a botrányba belebukó volt igazgatója ellen az a New York-i szobalány, akit a bankvezér állítólag orális szexre kényszerített. Nafissatou Diallo legújabb vádja szerint DSK nőgyűlölő.

"Az alperes azért követett el erőszakos bűncselekményt a felperes ellen, mert ő nő, s az alperes, legalábbis bizonyos mértékben, gyűlöletet táplál a nők iránt" - áll az módosított keresetben, amelyet helyi idő szerint kedden nyújtottak be egy bronxi bíróságon Dialló ügyvédjei, hivatkozva egy, New Yorkban hatályos jogszabályra, amely oltalmazza a nemi indíttatásból elkövetett bűncselekmények áldozatait.

Diallo jogi képviselői szerint a kereset bővítésével könnyebb lesz a bíróság elé tárni Strauss-Kahn múltbeli szexügyeit, amelyeket a bíró amúgy a tárgyhoz nem tartozónak minősíthet és elutasíthat.

Strauss-Kahn ellen tavaly büntetőeljárás is indult, ám a vádakat Diallo szavahihetőségének megkérdőjeleződése után ejtették. A New York-i Sofitel szálloda volt szobalánya ezután magánvádas keresetet nyújtott be, meg nem határozott összegű kártérítést követelve az általa brutálisnak és szadistának nevezett, tavaly májusban elkövetett támadás miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!