Kilencvenkét éves sofőr okozta a törökországi buszbalesetet

2012.06.01. 13:11 Módosítva: 2012.06.01. 14:11
Még ketten vannak kórházban a törökországi buszbaleset magyar sérültjei közül, további hat embert pedig kiengedtek péntek délelőtt a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki, törökországi balesetében könnyebben megsérült utasok közül. Tíz utast már csütörtök este hazaengedtek.

Kiss Gábor isztambuli főkonzul elmondta, a még kórházban lévő turisták közül az egyiket az arcán keletkezett sérülések következtében fennálló fertőzésveszély miatt tartják benn, míg a másikat azért, mert vérömleny keletkezett a szeme körül.

A főkonzul személyesen is felvette a kapcsolatot a két sérülttel, akik elégedettek az ellátással és a körülményekhez képest jókedvűek.

A Haris Travel magyar utazási iroda harmincnégy embert szállító busza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török autóval. A buszon harminc magyar turista és négyfős török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török kocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. A magyar sérülteket két bodrumi kórházba szállították.

A korábbi tájékoztatástól eltérően nem hét, hanem nyolc magyar töltötte kórházban a péntekre virradó éjszakát.


View Larger Map

A főkonzul pénteken elmondta, az a tíz ember, aki a balesetben nem sérült meg, biztosan folytatni kívánja a törökországi kirándulást, míg a kórházból kiengedett turisták esetében még egyeztetnek erről. Azokat, akik úgy döntenek, előbb befejezik nyaralásukat, egy kusadasi szállodában szállásolják el. Ők hétfőn a török légitársaság Isztambulból induló járatával térnek haza Budapestre.

A balesetet okozó gépkocsi sofőrjét, egy török állampolgárt, súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Állapotáról a magyar főkonzul nem tudott további információval szolgálni, mint mondta, annyi ismeretes, hogy idős, 1920-as születésű személyről van szó.

Hazahozzák a sérült motorost

Magyar mentőszolgálat szállítja haza a lengyelországi motorbaleset magyar sérültjét – mondta  Marek Wierzba, a Nowy Targ-i szakkórház főigazgatója.

A kórház szerint a magyar mentők péntek délelőtt érkeztek meg, hogy hazavigyék a beteget, akinek a jobb bokája kificamodott és összezúzódott, a csípőcsontja pedig megrepedt. Az igazgató kiemelte, hogy az 58 éves nő állapota nem súlyos, nem igényel orvosi beavatkozást, de sérüléseire való tekintettel fekvő helyzetben viszik mentőautóval Magyarországra, ahol a továbbiakban rehabilitációs és gyógyszeres kezelést igényel. A beteget nem kórházba, hanem közvetlenül otthonába szállítják.