Legalább 37-en meghaltak Szíriában

2012.07.08. 17:37

Vasárnap Szíriában a különféle erőszakcselekményekben legalább 37 ember vesztette életét – jelentette az AFP a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjára hivatkozva.

Ezt azután közölték, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjéhez hű erők vasárnap megint tűz alá vették az ország északi és keleti területeit. A hírek szerint a halottaknak csaknem a fele civil, akik nem vettek részt a harcokban.

Az AFP helyszíni tudósítója szerint a rendszerhű erők szombaton indítottak offenzívát a libanoni határ közelében a kormányellenes Szíriai Szabad Hadsereg állásai ellen.

A szombati harcok még súlyosabb következményekkel jártak, akkor legalább 77 ember (39 polgári lakos, 25 kormánykatona és 13 felkelő) halt meg ellenzéki adatok szerint.

A szíriai hadsereg közben vasárnap haditengerészeti gyakorlatot tartott egy olyan helyzetet szimulálva, amikor esetleg a tenger felől éri támadás az országot. A SANA hivatalos szíriai hírügynökséget idéző jelentések szerint a műveletben a légierő egységei és a szárazföldi erők egyaránt részt vettek, rakétákat is bevetettek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport