16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Párizsba tart a Szíriából szökött tábornok

2012.07.06. 13:24

Manaf Tlász szíriai dandártábornok, aki az elit Köztársasági Gárda egyik egységének vezetője és Bassár el-Aszad elnök régi szövetségese volt, távozott Damaszkuszból, és Párizsba tart, közölte a Tlász család egy közeli barátja pénteken a Reuters hírügynökséggel. A török sajtó csütörtökön jelentette, hogy aznap újabb szíriai tábornok dezertált Törökországba, ő már a tizenötödik magas rangú katonatiszt, aki elhagyja hazája hadseregét.

A negyvenes éveinek vége felé járó Tlász, Musztafa Tlász egykori védelmi miniszter fia Franciaországba szándékozik utazni, ahol apja jelenleg él, mondta a család barátja. Más forrás szerint felesége és nővére is Párizsban lakik. Laurent Fabius francia külügyminiszter röviddel később Párizsban, a Szíria Barátai elnevezésű országcsoport harmadik találkozóján megerősítette, hogy Manaf Tlász elszökött hazájából, és úti célja a francia főváros.

A közép-szíriai - ma a lázadók kezén lévő - Rasztánból származó, szunnita muzulmán ifjabb Tlász a jelenlegi elnök, Bassár el-Aszad gyerekkori barátja volt. Apáikat, Musztafa Tlászt és a mostani államfő apját, a néhai Háfez Asszad elnököt is sokévi barátság fűzte egymáshoz. A két fiú együtt járt tiszti iskolába is. Manaf Tlászt, aki mindezek révén a szíriai nómenklatúra tagja lett, több mint egy évvel ezelőtt eltávolították a kormány védelmét ellátó elit egység éléről, állítólag azért, mert nem tartották elég megbízhatónak.  • Tippek
  • Hírek