Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Elítélték az erőszakoló amerikai kiképzőt

2012.07.21. 22:46

Bűnösnek találták az Egyesült Államok légierejének egyik kiképzőjét. Luis Walker őrmester, a texasi Lackland bázis kiképzője egy kadétlányt megerőszakolt, több másikat megtámadott. A katonai esküdtszék mind a 28 vádpontban bűnösnek találta.

Az ítélet szerint Walker az erőszak mellett még két másik tanonccal is közösülni akart.

Walkert életfogytiglani börtönre ítélhetik és lefokozva leszerelhetik, a büntetés mértékéről külön meghallgatás dönt. Az ABC News beszámolója szerint az ítélet kihirdetésekor nem mutatott érzéseket. A tárgyalóteremből távozva apja és rokonai fogadták, néhányuk sírt.

Walkeren kívül még 11 másik kiképzőt vádolnak legalább 31 kadétnő kárára elkövetett szexuális zaklatással. Hatuk ellen emeltek vádat, a Walker elleniek voltak a legsúlyosabbak. Ő az ügyészek szerint 4-10 nővel létesített viszonyt. Emellett szexre utaló megjegyzéseket tett, illetlen sms-eket küldött és tapizta a kadétokat.

Öt kadétot fenyegetéssel bírt rá szexuális kapcsolatra, kettejüket a kapcsolat letagadására kényszerítette. Az egyikük vallomása szerint Walker hangos tiltakozása ellenére is szexre kényszerítette. Áldozatai bizalmát elnyerve rábírta őket, hogy egyedül maradjanak vele az irodájában vagy egy üres hálóteremben. Ezután csőkolózásra és közösülésre kényszerítette őket.

Vallani karrierjük védelmében nem mertek.

A Lackland a légierő legnagyobb kiképzőbázisa. 475 kiképzőre 35 000 kadét jut, húsz százalékuk nő.