Így robbantott Breivik

2012.11.27. 08:47

Nyilvánosságra hozták a tavalyi oslói, nyolc életet kioltó  terrortámadás idejénkészült zárt láncú videofelvételeket. A Daily Mail cikke szerint a felvételen az látható, hogy Anders Breivik leparkol a miniszerelnökség irodáinak is otthont adó kormányépület előtt egy fehér furgonnal.

A detonáció után a biztonsági őrök egyenruháját viselő Breivik kisétált az épületből, átült egy másik, szürke furgonba, és elhajtott (Utoya szigetére, ahol a norvég Munkáspárt ifjúsági táborában további 69 embert lőtt le).

Az épület biztonsági őre szerint látta, hogy a furgon leparkol a miniszterelnök számára fenntartott helyen. Mivel Breivik egyenruhát viselt, a rendszám alapján akarta kikeresni a biztonsági céget, hogy értesítsék: rossz helyen parkol. Épp ráközelített volna a kamerával a rendszámra, amikor a furgon felrobbant.

A videókból kivágott fotókat már korábban nyilvánosságra hozták, a vágatlan felvételeket azonban eddig nem. Breivik összesen 77 emberrel végzett 2011. júliusában. A szeptemberi, azóta jogerőre emelkedett szerint "személyiségzavarban szenved, de nem elmebeteg", vagyis büntethető: Breivik 21 évet kapott.

November elején 27 oldalas levelet írt a börtön vezetésének, melyben egyebek mellett arra panaszkodott, hogy hidegen kapja a kávét, nem kap elég vajat a kenyérhez, és nem engedik hogy hidratáló krémet használjon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport