A klinikát bírálta az öngyilkos ápolónő

2012.12.14. 07:59

Egyik hátrahagyott üzenetében a kórház vezetését és munkatársait bírálta az az öngyilkosságot elkövető ápolónő, akit a Katalin hercegnét ellátó klinikán dolgozott. A Guardian úgy tudja, hogy egy másik üzenetben kifejezetten a telefontréfával foglalkozik a nő, míg a harmadikban a temetése részleteiről rendelkezik.

Jacintha Saldanha a három kézzel írt búcsúlevél mellett emaileket is küldött, valamint olyan telefonhívásai is lehettek, amelyek a rendőrség reményei szerint segítenek tisztázni a történteket.

Saldanha annak a kórháznak a telefonközpontjában dolgozott, ahova a terhes Katalin hercegnét szállították. Két telefonbetyárkodó rádiós műsorvezető magát a királynőnek és Károly hercegnek kiadva Katalin egészségügyi állapotáról érdeklődött.

Saldanha bedőlt a viccnek, és kapcsolta az osztályos nővért, aki aztán megosztotta a terhes Katalin egészségi állapotával kapcsolatos érzékeny, személyes adatokat. A hivatalos közlés szerint a VII. Eduárd Kórház vezetése nem hibáztatta egyiküket sem, Saldanhát annyira megrázta a váratlan világhír, hogy három nappal később öngyilkos lett.

Saldanha családtagjai a jelek szerint csak a nő halála után értesültek egyáltalán a telefontréfáról, az ápolónő nem beszélt erről otthon. A rádiósok ellen hivatalos vizsgálatot indít az ausztál médiahatóság. A rádió tulajdonosa pedig 320 ezer fontot ajánlott fel az ápolónő családjának megsegítésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport