Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ismét sztrájkolnak a Lufthansánál

2013.04.07. 10:52

Ismét figyelmeztető sztrájkot fognak tartani a munkáltatókkal április 17-ére tervezett harmadik bértárgyalási forduló előtt a Lufthansa légitársaságnál. A ver.di német szakszervezeti szövetség szóvivője elmondta, hogy az elmúlt tárgyalásokon nem sikerült megállapodni a vezetéssel, ezért tartanak újabb megmozdulást.

A legnagyobb német légitársaság mintegy 33 ezer dolgozóját képviselő szakszervezeti szövetség 5,2 százalékos béremelést követel az alkalmazottaknak a következő két évre, a munkáltató viszont azt javasolja, hogy a béreket fagyasszák be 2015 januárjáig, a heti munkaidőt pedig hosszabbítsák meg egy órával.

A ver.di a bértárgyalások következő fordulója elé időzített sztrájkkal azt kívánja nyomatékosítani, hogy elfogadhatatlannak tartja a munkaadó ajánlatát, és nem enged a fizetésemelési követelésből. Az újabb akcióról további részletet nem közölt a szakszervezet.

Legutóbb március 21-én volt figyelmeztető sztrájk a Lufthansánál, a járatok mintegy 40 százaléka, összesen csaknem 700 járat maradt ki. A társaság négy Budapestre tartó és négy Budapestről induló járatot is törölt a menetrendből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!