Obamának is halálos mérget küldtek

2013.04.17. 17:37 Módosítva: 2013.04.17. 22:05

Ricint, halálos mérget tartalmazott egy Barack Obama amerikai elnöknek címzett levél, amit még a Fehér Házon kívül észrevettek, jelentette be a Titkos Szolgálat. A levelet ugyanúgy kedden fedezték fel, mint azt a másikat, amit Roger Wicker szenátornak küldtek, és az elsődleges tesztek alapján halálos mérget, ricint találtak benne. Az FBI ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még további vizsgálatokra van szükség.

Szerdán néhány órára lezárták és kiürítették az amerikai szenátus két irodaépületének egyes részeit is, miután a hatóságok több szenátornak címzett gyanús csomagokat találtak. Többek között a republikánus Richard Shelby republikánus szenátor irodájában találtak gyanús csomagot, de Jeff Lake és Carl Levin szenátor is jelezte, hogy a választókörzetében működő irodájába kapott gyanús küldeményt.

A rendőrök egy hátizsákos férfit kérdeztek ki a Hart irodaház közelében. Rendőrségi források szerint több lezárt borítékot találtak a táskájában.

A Mississippi államot képviselő republikánus Wickernek és Obamának egy nappal a bostoni robbantások után küldték a halálos mérget tartalmazó borítékot. Wicker csomagját a hadsereg marylandi orvosbiológiai kutatólaboratóriumába és az FBI központjába küldték további vizsgálatokra.

Az FBI viszont bejelentette, hogy nincs arra utaló jel, amely szerint összefüggés lehet a levelek és a bostoni maratoni futóversenyen hétfőn elkövetett kettős robbantás között.