Berlusconi pénzen vehetett tanúkat

2014.01.23. 13:26

A milánói ügyészség újabb vizsgálatot indít Silvio Berlusconi volt olasz kormányfővel, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnökével és további negyvennégy emberrel szemben, mert erős a gyanú arra, hogy lefizették a bírósági tanúkat. A vizsgálat érinti Silvio Berlusconi ügyvédeit, Niccolo Ghedinit és Paolo Longót is, valamint a tanúkat, akiket állítólag lefizettek.

Karima el-Mahroug, ismertebb nevén Szívtipró Ruby
Karima el-Mahroug, ismertebb nevén Szívtipró Ruby
Fotó: Giuseppe Cacace
Az ügyészség szerint Sivio Berlusconi megvásárolta azokat a fiatal nőket, akik a Ruby-perben mellette tanúskodtak. A tárgyalásokon többen is azt mondták a Silvio Berlusconi villáiban rendezett partikról, hogy azokon semmi különös nem történt. Hét tanú azt is elmondta, hogy Berlusconi évek óta fejenként havi 2500 euróval tartotta el őket. A La Repubblica című balközép napilap csütörtöki értesülései szerint Berlusconi tavaly év végén leállította a nőknek szóló átutalásokat.

A tavaly júniusban lezárult perben Berlusconit első fokon hét évre ítélték a történtek idején még kiskorú Karima el-Mahroug, ismertebb nevén Szívtipró Ruby prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt. Ezen kívül Berlusconit örökre eltiltották a közhivataloktól is.

A konzervatív Corriere della Sera szerint Berlusconi egy luxus wellness-szállodába vonult vissza a Garda-tóhoz mennyasszonyával, Francesca Pascaléval. Elkísérte őt Giovanni Toti, a FI szóvivője is. Berlusconi le akar fogyni, de a diéta mellett már az európai parlamenti választások stratégiáján dolgozik - írta a Corriere.

Silvio Berlusconit április 10-én is a milánói bíróságra várják. Akkor születik döntés arról, milyen közhasznú munkát jelölnek ki a tavaly adócsalásért elítélt volt négyszeres olasz kormányfőnek.