Aliz
6 °C
14 °C

Az USA leszólásával pörög tovább a lengyel botrány

2014.06.22. 15:25

A lengyel lehallgatási botrányt kirobbantó Wprost magazin újabb beszélgetés leiratával állt elő, írja az MTI. Most egy olyan tavalyi beszélgetést szedtek elő, amelyben Radoslaw Sikorski külügyminiszter arról beszél Jacek Rostowski akkori pénzügyminiszternek, hogy a lengyelek naivan azt hiszik, az Egyesült Államok növeli biztonságukat.

Sikorski vulgáris stílusban értelmetlennek minősíteti ezt, kijelenti, hogy az Egyesült Államokhoz fűződő szoros kapcsolatok "mit sem érnek", sőt "még károsak is, mert hamis biztonságérzetet keltenek". Azt is megjegyezte, hogy a lengyel-amerikai szövetség elidegeníti az oroszokat és a németeket.

A varsói külügyminisztériumban addig nem akartak megjegyzést fűzni az ügyhöz, amíg az egész beszélgetés meg nem jelenik. Azt sem erősítették meg hivatalosan, hogy Sikorski hangja hallható a felvételen.

A Wprost hétfőn tervezi közreadni a hangfájlokat. Michal Lisiecki, a hetilap kiadója vasárnap a Twitter-oldalára kiírta, hogy a találkozót, ahol a felvétel készült, a külügyminisztérium közelében, egy étteremben tartották. Ezt az éttermet kedvelik a Varsóban dolgozó diplomaták is, aminek lehet még jelentősége a lehallgatási botrány szempontjából.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?